Home | Kontakt | RSS

Identifikation af halte køer

Projektet varetages i et samarbejde mellem:

Projektet ”Identifikation af halte køer” er delvist finansieret af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og af kvægbrugets egne forsknings og udviklingsmidler.


Identifikation af halte køer
Klovbenlidelser er et økonomisk meget betydende problem, der medfører en alvorlig belastning af dyrevelfærden. Klovlidelser er den vigtigste årsag til halthed og medfører ofte en ydelsesnedgang. Det er dokumenteret at ændringer i liggeadfærden er relateret til klovlidelser, og køer med klovlidelser tager måske kortere og færre skridt.

Projektet fokuserer på udvikling af et værktøj til tidlig identifikation af halte køer. Data kommer fra en sensor udviklet af IceRobotics til automatisk registrering af om koen ligger, står eller går.

Hovedfokus er udvikling og optimering af biometriske modeller og software til automatisk identifikation af halte køer. Projektets mål i 2009 er et system der kan anvendes i kommercielle besætninger til fejlfinding og dokumentation af velfærd på besætningsniveau. Det bidrager dermed væsentligt til udvikling af en rentabel højteknologisk stald, som tager hensyn til sundhed og velfærd.
 
Læs mere om Identifikation af halte køer her

Print Tip en ven

Identifikation af halte køer - Billeder

Senest opdateret: 27/08/08 , © Alexandra Instituttet A/S