Home | Kontakt | RSS

Karavane viser morgendagens opfindelser frem

af Thomas Alslev Christensen, Kontorchef, Forsknings- og Innovationsstyrelsen

 

3,4 mio. kroner fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen

Med 3,4 mio. kroner fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen i ryggen er Teknologikaravanen rullet ud på de danske landeveje. Karavanen viser nye teknologiske løsninger frem for at inspirere virksomheder til mere innovation og udvikling. Ny teknologi kan være en del af medicinen mod den voksende mangel på arbejdskraft, og samtidig give virksomhederne et vigtigt forspring i den internationale konkurrence.

 

Inspiration til virksomheder

Bolden der selv kan fortælle, om den er kommet i mål, kunstigt intelligente antenner og et signalsystem der forebygger højresvingsulykker. Det er et par af de opfindelser, der kan gøre hverdagen lettere, sikrere eller smartere. Sammen med 15 andre produkter indgår de i Teknologikaravanens udstilling, der skal inspirere virksomheder til, hvordan de kan arbejde med teknologi og innovation.

I Danmark er der allerede udviklet mange løsninger, som kan videreudvikles til andre virksomheder. Karavanen samler en række af de nyeste løsninger. Dermed bliver de gode historier fortalt og flere virksomheder rundt omkring i hele Danmark får inspiration til at tage ny teknologi i brug. Dermed kan særligt de mindre virksomheder få mod på at indgå i samarbejder med forskerne og få nytte af den forskning, som skabes i Danmark.

 

Rammer for fremtidens vækst i Danmark

Evnen til at innovere og bruge ny viden er afgørende for at gribe de muligheder, som følger af globaliseringen. Mulighederne er f.eks. at finde nye samarbejdspartnere ude i verden eller at opfinde nye produkter, som kan sælges på udenlandske markeder. På den måde er Forsknings- og Innovationsstyrelsen med til at skabe rammerne for fremtidens vækst i Danmark.

Det er regeringens mål, at Danmark skal være blandt verdens bedste, når det gælder innovation. For at nå denne målsætning er der behov for at sprede den forskning og viden, som er udviklet på universiteter og teknologiske serviceinstitutter, til den danske underskov af mindre og mellemstore virksomheder. Vi har brug for bedre videnspredning og tættere samspil mellem forskere og virksomheder. Det er grunden til, at Forsknings- og Innovationsstyrelsen har valgt at støtte Teknologikaravanen.  

Teknologikaravanen ønskes en god tur rundt i landet!


Følgende parter står bag Teknologikaravanen: ISIS Katrinebjerg/Alexandra Instituttet A/S, Center for Software Innovation, Center for Indlejrede Software Systemer, Knowledge Lab, Forsknings- og Innovationsstyrelsen og DI ITEK.

Print Tip en ven
Senest opdateret: 28/07/08 , © Alexandra Instituttet A/S